PHP och MySQL från noll till Guru

Min videokurs

Videokursen "PHP и MySQL från noll till Guru" - detta mer än 20 timmars videolektioner för att studera PHP och MySQL när det gäller byggplatser.

Den viktigaste punkten av kursen - en skapande CMS för platsen från marken. Ingen klar kod, inga färdiga manus, men bara från grunden och mitt framför ögonen. Varje rad kommen. Men ännu viktigare, jag pratar om min strategi att skapa sin CMS. Detta tillvägagångssätt är universell och är optimal för platser i någon funktionalitet: vare sig det är ett socialt nätverk, eller om det är sökmotorn. Detta tillvägagångssätt är bara min perenn drifttid, och att med hans hjälp jag skapa allt sina webbplatser. Jag var som helst och aldrig publicerade den, och det kommer att få du bara har gotovenkoe och polerade.

Eftersom din programmering - är i första hand en praxis, gjorde jag nästan varje lektion övningar. Dessutom är uppgifter övningar som syftar inte bara till att stärka material, men också om genomförandet av de verkliga utmaningarna webbutvecklare när du skapar webbplatser.

Baserat på det ovanstående , se kursen och göra övningarna, kommer du att kunna skapa funktionella motorer utan problem för en mängd olika platser.

Mer..

Villkorlig operatör i PHP

Villkorlig operatör i PHP

På ett villkorligt uttalande skrev jag när man talar om JavaScript. Naturligtvis PHP även detta uttalande där, och, naturligtvis, är den viktigaste operatören samt, kanske i de flesta programmeringsspråk. Och om en villkorad uttalande i PHP, och jag kommer att berätta i denna artikel.

Syntaxen för den villkorliga uttalande i PHP är

if (tillstånd) {
    //Ett uttalande blocket
}
else {
    //Ett uttalande blocket

}

Som ni kan se, är syntaxen exakt densamma som i JavaScript. I allmänhet är denna syntax flyttar från ett språk till ett annat, och det är mycket bekvämt, enkelt och okomplicerat. Men om PHP - detta är ditt modersmål, sedan förklara jag. Inledningsvis finns det ett nyckelord "if", då inom parentes anges tillstånd (vars resultat naturligtvis en sann - true eller falskt - false). När förhållandena är hängslen, där det finns ett block av påståenden. Slutligen ett valfritt blocket else, som utförs om villkoret är falskt (dvs returnerar false). Låt oss titta på ett enkelt exempel på en villkorad uttalande:

<?php
  $x = 4;
  if ($x > 0)
    echo "Antalet positiva X";
  else
    if ($x == 0)
      echo "Antalet X är lika med noll";
    else
      echo "Antalet negativ X";
?>

Låt oss titta på denna enkla uppgift. Först förklarar skriptet en variabel x, och är inställd på "4". Då finns det ett tillstånd där vi är "när variabeln x är större än noll" visa ett meddelande, annars (dvs om variabeln x INTE är större än noll) om x är en variabel lika med 0, budskapet att "antalet X är noll," annars vi dra slutsatsen att antalet negativa. Hur som helst, jag försökte förklara algoritmen av detta problem så detaljerat som möjligt. Jag hoppas att ni förstår principen. Det är möjligt att några av er kommer att fråga: "Och vad hände med hängslen". I det här fallet är de inte nödvändigt, eftersom vi använder endast en operatör (antingen ett enstaka påstående en operatör ECHO eller en operatör IF) i varje block. Men om vi skulle använda två eller flera operatörer, skulle vi ha redan lagt hängslen.

Och låt oss titta på ett annat exempel, men på samma gång, kommer jag presentera dig till en mycket viktig funktion i PHP - isset(), som kontrollerar för existensen av den rörliga och returnerar true om variabeln existerar, eller false, om variabeln inte existerar.

<?php
  $v = "some";
  if (isset($v))
    echo "Variabel v existerar och dess värde - $v";
  else
    echo "Variabel v inte existerar";
  if (isset($abcdef)) {
    echo "Denna variabel existerar!";
    echo "Konstigt ... När allt kommer omkring, vi inte tillkännage det";
  }
  else
    echo "Denna variabel inte existerar...";
?>

I detta exempel presenterade vi en ny variabel med ett strängvärde på "some". Sedan kontrollerar vi om det finns en sådan variabel (isset() funktion), då informera om detta, och om inte existerar (dvs funktionen isset() återvände till false), då produktionen av annat meddelande. Då kan vi skriva en annan villkorlig uttalande som kontrollerar för existensen av den rörliga abcdef. Observera också att jag sätter hängslen, som i blocket har två operatörer (två echo). Observera också att om du använder dubbla citattecken ("), följande rader "värde - $v" omvandlas till "värde - some", det vill säga värdet på variabeln ersätts. Och om du använder apostrof ('), är värdet på variabeln ersättas.

Det finns också svåra förhållanden: den logiska OCH (&&) och/eller den logiska OR (||):

<?php
  $ab = 17;
  $cd = 19;
  $bool = true;
  if (($ab - $cd < 0) && ($bool))
    echo "Skillnaden variabel är mindre än noll och variabeln bool = true";
?>

Naturligtvis kan det vara mycket utmanande miljö med ett gäng logiska OCH och logiskt ELLER. I allmänhet tror jag att detta exempel inte behöver förklaras. Det viktigaste vi måste förstå att med en logisk OCH operator returnerar resultatet true bara om alla villkor är uppfyllda, och om du använder en logisk ELLER, sedan tillbaka till true, är det nödvändigt att åtminstone ett av villkoren. Men här är det viktigt att förstå att det finns t. ex. följande villkor:

if ((($a > 0) && ($b < 0)) || ($c == 0))

Det vill säga, här villkoret returnerar true, om (($a > 0) OCH ($b < 0)) ELLER ($c == 0). I allmänhet är det nödvändigt att lära sig att läsa villkoren och uppmärksamma placeringen av konsolerna, eftersom de sätter prioriteringar verksamheten. Jag råder dig med det sista villkoret för att arbeta. Skriv ett enkelt skript, tilldela ett variabelt värde av tre och se vad som återvänder detta tillstånd. Sedan ändra värdena för variablerna och titta på förändringar. Så du får en snabbare läsförmåga svåra förhållanden, och de litar på mig, används ofta inte bara PHP, men även i andra programmeringsspråk.

Kopiering av material är endast tillåtet med författaren (Farhod Samatov) och indexeras direkt länk till din webbplats (https://minhtml.se)!

Lägger till mina vänner Linkedin: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.
Om du vill utvärdera mig och mitt arbete och sedan skriva det i min grupp: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.

Om du har några frågor, eller om du har en önskan att tala ut om den här artikeln, kan du lämna en kommentar längst ner på sidan.

Rekommendera artikeln till en vän:

Om du gillade platsen, länken till den (på din webbplats, forum, i kontakt)

  1. Textlänk :

    Det ser ut så här: Hur man skapar din webbplats

  2. BB-kod referens för indexet (till exempel kan du lägga den i signaturen):

Kommentarer (0):

För att lägga till en kommentar genom att logga in i systemet.
Om du ännu inte är registrerad på platsen, måste du först registrera.