Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL

Min videokurs

Videokursen "Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL" - denna unika kurs för att skapa en onlinebutik från början. Det speciella med den här kursen är att det är en skapelse från början, det vill säga idén. Vidare skapas design på alla sidor som du behöver, sedan göra dem layout. Sedan skapar en motor på PHP och MySQL, efter fallet Admin-panel och slutligen den färdiga webbplats ligger på Internet.

Adressen till webbplatsen i denna kurs: http://storedvd.minhtml.se

All site skapas på dina ögon, så att du enkelt upprepa hela processen för att skapa en sofistikerad funktionell plats redan i utvecklingen av sin portal.

Mer..

Skapa variabler i PHP

Skapa variabler i PHP

Om du lär PHP, då hoppas jag att innebörden och syftet med variabler i programmeringsspråk du vet. Därför kommer jag inte förklara allt detta, och omedelbart börja skapa variabler i PHP.

Låt oss bara skapa en variabel och härleda den:

<?php
  $x = 15;
  echo $x;
?>

Här förklarar vi variabeln x, som tilldelar värdet 15. Då kan vi skriva ut det. Observera att variabeln alltid föregås av $ -tecknet.

Nu skapa en annan variabel:

<?php
  $str = "some string";
  echo $str;
?>

Här skapar vi en variabel str och tilldela den strängen "some string" värde. Som ni kan se, är PHP sträng sätta inom citationstecken, men som i de flesta programmeringsspråk.

Nu ska vi prata om vilka typer av variabler. På samma sätt som i JavaScript, är den rörliga typ som bestäms av själva språket. Det vill säga att PHP tolk(interpretör ), beroende på värdet, väljer typ. Det finns flera typer av variabler i PHP:

1) Integer - en typ av data.

2) Double - en riktig typ av dubbel precision.

3) Float - en riktig datatyp är enkel precision.

4) String - en sträng typ.

5) Boolean - Boolean datatyp (endast två värden: sant eller falskt).

6) Array - array

7) Resurs - en resurs.

8) Object - ett objekttypen.

Med de senaste tre datatyper i PHP kommer vi att presentera senare. Men skillnaden mellan float och double, låt oss diskutera. Jag förstår inte riktigt varför det finns en sådan ett antal frågor på denna punkt. Man kan se mycket oklara författare många läroböcker skrivna. Att åtgärda detta fel, jag försöker förklara de mest enkla språket. Skillnaden mellan float och double endast intervall. Double - det är samma float, endast ett intervall av värden är mycket större, men också minnet det tar upp till 2 gånger längre (8 bytes, om jag minns rätt, och float bara 4 bytes).

Nu arbetar med variabler i PHP. För att göra detta skriver vi följande kod:

<?php
  $x = 5;
  $y = -4.5;
  $summa = $x + $y;
  echo $summa;
?>

Här har vi förklarat två variabler i PHP, tilldela värden till dem, tyckte att de deras summa, och sedan förde resultatet.

Jag tror att den här artikeln är tillräckliga kunskaper för att starta. I nästa artikel kommer vi att titta på villkoren för operatören IF, och även lära sig om en mycket viktig funktion - isset().

Kopiering av material är endast tillåtet med författaren (Farhod Samatov) och indexeras direkt länk till din webbplats (https://minhtml.se)!

Lägger till mina vänner Linkedin: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.
Om du vill utvärdera mig och mitt arbete och sedan skriva det i min grupp: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.

Om du har några frågor, eller om du har en önskan att tala ut om den här artikeln, kan du lämna en kommentar längst ner på sidan.

Rekommendera artikeln till en vän:

Om du gillade platsen, länken till den (på din webbplats, forum, i kontakt)

  1. Textlänk :

    Det ser ut så här: Hur man skapar din webbplats

  2. BB-kod referens för indexet (till exempel kan du lägga den i signaturen):

Kommentarer (0):

För att lägga till en kommentar genom att logga in i systemet.
Om du ännu inte är registrerad på platsen, måste du först registrera.