Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL

Min videokurs

Videokursen "Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL" - denna unika kurs för att skapa en onlinebutik från början. Det speciella med den här kursen är att det är en skapelse från början, det vill säga idén. Vidare skapas design på alla sidor som du behöver, sedan göra dem layout. Sedan skapar en motor på PHP och MySQL, efter fallet Admin-panel och slutligen den färdiga webbplats ligger på Internet.

Adressen till webbplatsen i denna kurs: http://storedvd.minhtml.se

All site skapas på dina ögon, så att du enkelt upprepa hela processen för att skapa en sofistikerad funktionell plats redan i utvecklingen av sin portal.

Mer..

Länkar och bilder i HTML

Länkar och bilder i HTML

I denna artikel kommer jag att berätta hur du lägger till bilder och länkar på HTML-sida.

Jag tror att du aldrig har träffat en enda sida på Internet, där det inte fanns några bilder eller länkar. Därför är det mycket viktigt, samtidigt är det mycket enkelt denna pappersmaterial, så det kommer att kunna lära sig även skol.

Det första vi kommer att göra - detta kommer att lägga till en HTML länk till vår hemsida.

För att göra detta, skriv till taggen <body> denna kod:

<a target="_self" href="index.html" title="Länk">Länka till denna sida</a>

Tagg HTML <a> det markerar början av referens. Den här taggen har olika attribut. Låt oss börja med "target".

Attribut "target" det kan ta tre värden (de är lite mer, men de är, så jag kommer inte alltför sällan tillämpas även nämna dem): "_self", "_new", "_blank". Generellt sett dessa attribut resulterar i olika webbläsare ofta sker på olika sätt, så jag ska berätta vad varje värde på attributet "target" bara i teorin men inte i praktiken.

Värde "_self" det innebär att sidan kommer att öppnas i samma fönster.

Värde "_blank" det innebär att sidan kommer att öppnas i en ny flik.

Jag rekommenderar starkt att du prova alla värden för detta attribut i olika webbläsare, för att slutligen förstå vad var och en av dem innebär.

Nästa attribut "href" är sökvägen till sidan. Eftersom vi fortfarande inte se det, måste vi hänvisa till samma sida. Beträffande formen på skivor, finns det absoluta och relativa sökvägar.

Absolut sökväg anger den fullständiga sökvägen till filen så här: "http://mysite.se/images/image1.gif". En relativ sökväg anger en sökväg i förhållande till den katalog där den aktuella filen. Till exempel vår filen "index.html" är i roten av servern, och vi skriver: "href = 'images/image1.gif'". Det betyder samma sak som om vi hade skrivit: "http://mysite.se/images/image1.gif". Detta är med hänsyn till de absoluta och relativa sökvägar.

Jag hoppas att med attributet "href" allt blev klart. Naturligtvis kan du hänvisa inte bara till HTML-sidor, utan även på alla filer, oavsett om det är bilder, vare sig det är filmer, vare sig det musik, vare sig det filer, oavsett om det är mer något.

Den sista attribut - en "title". Här är allt är ganska enkel. Detta attribut anger text som visas när du för muspekaren över länken.

Med taggen attribut <a> klar. När det gäller vad som finns inuti taggen finns det bara din fantasi. I de flesta fall - det är vanlig text, som vår. Mycket ofta göra en bild inne i taggen <a>, då den här länken kommer att vara i form av bilder.

Tagg </a>det innebär slutet på en hyperlänk.

Du kan även ställa in färg länkar. Återigen kommer att fungera eller inte - beror på webbläsaren. Fortfarande, låt mig presentera dig för detta. Lägg till taggen <body> tre attribut: "link", "vlink" och "alink". Var och en av dessa tre egenskaper kan ställas in på valfri färg. Attribut "link" betyder färgen på obesökta länkar. I enlighet därmed, "vlink" anger färgen på besökta länkar. Och slutligen, attributet "alink" anger färgen på länken när direkt trycks in. Som ni kan se, även här, inget komplicerat.

Nu lägga till bilden, men innan så sker. Omedelbart efter tillsatsen av HTML-länkar -taggen uppsättning "<br>". Denna tagg är också en enda, och det innebär en övergång till en ny rad. Vi skriver taggen <body> sådan kod: <img src="image1.gif" alt="Bilder" width="100" height="100">

Tagg <img> det innebär att vi vill lägga till bilden här. Den här taggen tydligen är en enda, det vill säga att det inte har en avslutande tagg. Tag attribut är också mycket, mycket enkel.

Attribut "src" det anger sökvägen till bilden. Återigen , kan du ange en absolut sökväg och relativ sökväg, beroende på situationen.

Attribut "alt" anger text som beskriver bilden. Samma text visas om bilden av någon anledning inte kommer att hittas, eller användaren är inaktiverad i webbläsaren visning av bilder. Det är mycket önskvärt att ställa in detta attribut, eftersom det bidrar till att optimera din webbplats (även om detta är webbplats marknadsföring, snarare än dess skapelse).

Attribut "width" och "height" anger bredden och höjden av bilden, respektive. Om de inte anges, kommer bilden att vara av en storlek som är källan.

Jag råder dig att träna, visa olika bilder, filer endast pre-plats bild med "index.html". Till exempel skapa en katalog i samma mapp "bilder" och placera baksidan av bilden. Och i attributet "src" skriv värde "images/bilder filnamn".

Därför bör din sida koden vara ungefär så här:

<html>
<head>
</head>
<body text = "green" bgcolor = "yellow" link = "green" vlink = "red" alink = "blue">
   <h1>Titel Nivå 1</h1>
   <a target = "_new" href = "index.html" title = "länk">Länka till denna sida</a>
   <br>
   <img src = "näckrosor.jpg" alt = "Bild" width = "100" height = "100">
</body>
</html>

Det är allt vetenskap. Som ni kan se, inget komplicerat, liksom allt annat i grundläggande kunskaper i HTML och grundläggande kunskaper för att skapa en webbplats.

Vi ses i nästa artikel.

Med vänliga hälsningar, Farhod Samatov.

P.S. Om du vill veta mer om HTML, så kolla in min gratis kurs med exempel på att skapa en webbplats HTML: http://srs.minhtml.se/html

Kopiering av material är endast tillåtet med författaren (Farhod Samatov) och indexeras direkt länk till din webbplats (https://minhtml.se)!

Lägger till mina vänner Linkedin: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.
Om du vill utvärdera mig och mitt arbete och sedan skriva det i min grupp: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.

Om du har några frågor, eller om du har en önskan att tala ut om den här artikeln, kan du lämna en kommentar längst ner på sidan.

Rekommendera artikeln till en vän:

Om du gillade platsen, länken till den (på din webbplats, forum, i kontakt)

  1. Textlänk :

    Det ser ut så här: Hur man skapar din webbplats

  2. BB-kod referens för indexet (till exempel kan du lägga den i signaturen):

Kommentarer (0):

För att lägga till en kommentar genom att logga in i systemet.
Om du ännu inte är registrerad på platsen, måste du först registrera.