Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL

Min videokurs

Videokursen "Skapa en onlinebutik på PHP och MySQL" - denna unika kurs för att skapa en onlinebutik från början. Det speciella med den här kursen är att det är en skapelse från början, det vill säga idén. Vidare skapas design på alla sidor som du behöver, sedan göra dem layout. Sedan skapar en motor på PHP och MySQL, efter fallet Admin-panel och slutligen den färdiga webbplats ligger på Internet.

Adressen till webbplatsen i denna kurs: http://storedvd.minhtml.se

All site skapas på dina ögon, så att du enkelt upprepa hela processen för att skapa en sofistikerad funktionell plats redan i utvecklingen av sin portal.

Mer..

CSS selektorn

CSS selektorn

I denna artikel kommer vi att titta på olika typer av selektorer. Var och en av dem har sin egen uppgift och varje fungerar bara på de villkor och dessa villkor är indelade i olika typer:

1) Vanlig selektorn.

2) Kontext selektorn.

3) Selektorn ID.

4) Selektorn CLASS.

5) Selektorn parameter.

Diskutera Vanlig selektorn kommer vi inte, för det första har vi diskuterat det, och för det andra är det en vanlig HTML-taggen, och så det finns inget att säga.

Och nu ser exakt Kontext selektorna, eftersom deras användning är kanske den oftast. De måste använda en stil till ett element, förutsatt att elementet ligger i taggen som finns inom en annan tagg. Det låter förvirrande, inte argumentera, men låt oss se ett exempel

<div><h2>Rubrik in i behållaren</h2></div>

Elementet i detta fall - är a "i behållaren header" är en tagg <h2>, som i sin tur ligger i taggen <div>. Detta exempel illustrerar det faktum att jag skrev lite högre. Nu tillbaka till kontext seletorna. Syntaxen nästa:

tagg1 tagg2 {
  beskaffenhet1: betydelse1;
  beskaffenhet2: betydelse2;
}

Och det fungerar så här: om tagg2 det är inne tagg 1, sedan de element inom tagg 2 mottagande beskaffenhet1 och beskaffenhet2 med betydelse betydelse1 и betydelse2. Nu, ett exempel på CSS för exemplet ovan.

div h2 {
  font-weight: bold;
}

Denna stil kommer att tillämpas på exemplet ovan, och "sidhuvud i behållaren" kommer att vara i fetstil. Och om det är skrivet helt enkelt:

<h2>Header</h2>

Stilen tillämpas på detta element kommer inte att vara eftersom han inte är inne i en tagg <div>.

Fråga: Varför behöver kontext selektorna? Dem måste du använda flera gånger, på grund av det faktum som säkerligen kommer att bli en hel del repetitiva taggar på din sida (<div>, <p>, <tr>, <td>, <table> och andra), och, naturligtvis, du vill ha dem var inte alltid samma utseende. Och det är här och redo att hjälpa kontext selektorna.

Selektorn ID det är också mycket vanligt. De tillåter dig att ställa in ett unikt element på sidan, och denna annons väljare syntax är som följer:

tagname#name {
  beskaffenhet1: betydelse1;
  beskaffenhet2: betydelse2;
}

Nu, om taggen "tagname" har ett attribut "id" med betydelse "name", därefter till elementen inuti etiketten kommer "tagname" att tillämpas stil.

Om "tagname" inte är tillgänglig (det vill säga väljaren börjar med ett "#" tecken), då stil kan tillämpas på alla taggar som har kostnaden attributet "id" i betyder "namn".

Här är ett exempel:

#red {
  color: red;
}

Och nu HTML-kod, som ska tillämpas här stilen:

<p id = "red">Röd text</p>

Som ni kan se, allt är mycket enkelt, men det finns en stor MEN!. Använd en identifierare endast en gång på sidan!. Till exempel kan du inte skriva ut så här:

<p id = "red">Röd text</p>
<p id = "red">En annan röd text</p>

. I sådana fall är det nödvändigt att skapa två identifierare så här:

#red1, #red2 {
  color: red;
}

och HTML-kod:

<p id = "red1">Röd text</p>
<p id = "red2">En annan röd text</p>

. Nu kommer det att vara korrekt. Förresten , leta efter "komma" i beskrivningen av väljaren. Detta är en vanlig teknik för att minska antalet rader i stil. Om du har två eller fler element har samma stil kan du kommaseparerad lista alla väljare och sedan skriva direkt till alla lämpliga stil, som i exemplet ovan.

Nu om selektorn CLASS. Det är mycket lik selector ID, men hans "namn" kan användas flera gånger på en sida. Sammantaget är detta väljare syntax är som följer:

tagname.name {
  beskaffenhet1: betydelse1;
  beskaffenhet2: betydelse2;
}

Sålunda, om taggen "tagname" står attributet "class" med betydelse "name", då de element som inne, kommer att tillämpas här stilen.

På liknade sätt, med selektor ID, om tagname inte inställt (dvs börjar beskrivningen med "." symbol), den stil kan tilldelas för alla element.

Nu, till exempell:

.red {
  color: red;
}

och HTML-kod för den stil:

<p class = "red">Röd text</p>
<p class = "red">En annan röd text</p>

Igen allt är mycket enkel. Nu uppstår frågan: vad är då bäst selektor ID? Och bäst av det så att dataelementen är mycket bekväma hantering genom t. ex. JavaScript. Därför är det mycket lätt att ställa in ID, förutsatt att detta bara är ett element på sidan, det vill säga den unik.

Och den sista typen av CSS selektorn - selektor parameter. Inte mycket ofta, men i vissa fall är det nästan oumbärlig. Jag hoppas att ni har märkt att många typer av taggar beror på deras attribut. Ett slående exempel är taggen <input>, som kan vara en knapp, och en switch, och ett textfält. Håller med om att alla dessa element ser helt annorlunda, men det är han ansvarig för dem en och samma tagg. Och för att använda formatet endast om ett visst värde på ett attribut, och använd parameterväljarna. Syntaxen är

tagname[attributname="attributbetydelse"] {
  beskaffenhet1: betydelse1;
  beskaffenhet2: betydelse2;
}

Applicera stil i följande fall: om taggen "tagname" har betydelse "attributname" lika med "attributbetydelse" stil som kommer att tillämpas, annars stilen inte tillämpas.

För att göra det tydligare, jag ge ett exempel:

input[type="submit"] {
  border: 2px double black;
}

och HTML:

<input type = "submit" value = "En dubbel ram knapp svart">
<input type = "button" value = "Andra knapp">

Jag hoppas att här är allt öppet. En annan mycket viktig punkt, de typer av selektorn kan kombineras, till exempel, CSS är en normal och sticka:

#header li a {
  font-size: 150%;
}

И HTML-kod, vilket gör att stil:

<ul id = "header">
  <li>
    <a href = "http://minhtml.se">Text med en 150%</a>
  </li>
</ul>

Jag tror att frågan här är inte där.

Till sist vill jag säga att selektorn - detta CSS Grunden, varje måste veta vem som helst som skapa hemsidor från grunden. Hur ansöker dessa selektorn - det är beror på dina färdigheter

.

Kopiering av material är endast tillåtet med författaren (Farhod Samatov) och indexeras direkt länk till din webbplats (https://minhtml.se)!

Lägger till mina vänner Linkedin: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.
Om du vill utvärdera mig och mitt arbete och sedan skriva det i min grupp: https://www.linkedin.com/in/farhod-samatov.

Om du har några frågor, eller om du har en önskan att tala ut om den här artikeln, kan du lämna en kommentar längst ner på sidan.

Rekommendera artikeln till en vän:

Om du gillade platsen, länken till den (på din webbplats, forum, i kontakt)

  1. Textlänk :

    Det ser ut så här: Hur man skapar din webbplats

  2. BB-kod referens för indexet (till exempel kan du lägga den i signaturen):

Kommentarer (0):

För att lägga till en kommentar genom att logga in i systemet.
Om du ännu inte är registrerad på platsen, måste du först registrera.